Alterbordet er en svær fyrretræsplanke der hviler på 4 tværsatte murede piller.

Alteret er altid smykket af en enkelt rød rose. Kun ved højtiderne og særlige lejligheder suppleres denne enkle blomsterudsmykning med to blomsteropsætninger mellem alter og knæfald.

Alteret er står fast, mens prædikestolen er flytbar. For, jævnfør arkitekt Holger Jensen, er det ikke præstens skiftende udlægninger, der er afgørende, men hvad der sker ved døbefont og nadverbord.

Historien om rosen på alteret

Ugen før kirkens indvielse var arkitekten på besøg. På spørgsmålet om blomsterudsmykning på alteret, svarede han: “Hvis det stod til mig, så skulle der bare være én rød rose”. Menighedsrådsformand, H.G. Nielsen havde hjemme en krystalvase, som han og hustru, Gudrun, havde fået som gave. “Den kan vi så bruge,” sagde han – og den har stået på alteret siden.

Alterbaggrund

Alterbaggrunden er tegnet og udført af guldsmed Bent Gabrielsen, Kolding i samarbejde med kirkens arkitekt Holger Jensen. Den består af et forgyldt, tomt kors omgivet af 350 “prismer”, udført i træ og belagt med bladguld. I kraft af deres ophængning giver “prismerne” mange spændende lysvirkninger – alt afhængig af den belysning, som trænger igennem de høje ruder ved siden af alteret og i kirkerummets bagerste del.

Altersølv og døbefont

Døbefonten er muret op af kirkens grund. Det symboliserer, at det, der sker ved døbefonten, ikke kan rokkes!

Dåbsfad og alterets to store lysestager er udført i sølv af guldsmed Bent Gabrielsen, Kolding.

Altersølvet er tegnet og udført af sølvsmed Hjørdis Haugaard, Kolding. På oblatæske og vinkande er anbragt et såkaldt Peterskors (et omvendt kors). Ligesom kalken, disken samt kirkens dåbskande har de indgraveret 153 fisk, som viser hen til beretningen om Peters fiskedræt, omtalt i Johannesevangeliet kapitel 21 vers 11.

Der blev oprindeligt bestilt 150 særkalke, men kirken fik 153 – de sidste 3 som gave fra Hjørdis Haugaard.

Dåbskanden er også et værk af Hjørdis Haugaard. Den blev skænket af en anonym giver og taget i brug ved kirkens 20 års jubilæum.

Orgel

Orglet, som er bygget af Th. Frobenius og Sønner, Lyngby i 1979, har 22 stemmer. Det er ligesom kirkerummet særdeles velegnet til koncertbrug.

Billedvævning

Kirkerummets bagerste del, kan adskilles fra resten af kirkerummet med et lamelgardin og bruges til tider som mødesal.
Her hænger en billedvævning af Berit Hjelholt, der efter flere års udlån fra Statens Kunstfond fandt blivende sted i kirken i 1990. Billedvævningen bærer titlen ”Hjemkomst” og blev færdiggjort i 1984. Dette ”Simon Peters kirkeskib” er i sarte pastelfarver og står roligt af sted med sine store, hvide sejl. Kirkeskibe kan være så mange slags …

Den hellige familie

I 2018 indkøbte menighedsrådet bronzefiguren “Den hellige familie”, udført af en lokal kunstner Erik Valter. Værket blev placeret på søjlen, tæt på lysgloben med front ud mod sidegangen i et forsøg på at skabe en lille tilbagetrukket niche i det store åbne kirkerum. Tanken var, at fortolkningen af Maria og Josef med Jesus skulle kunne tale til os alle, da vi alle er en del af en familie i stort og småt: Familie forstået som samhørigheden mellem forældre og børn, men også videre ud som samhørigheden i forhold til et land, kultur eller religion.
Nu hænger derfor ”den hellige familie” i søjlegangen, hvor blikket kan skifte mellem det nære i værkets motiv af forældrene med barnet – til korsets favntag af alle verdens mennesker. Når man sidder dér tæt på lysgloben, kan det måske være nærliggende at tænde et lys og fordybe sig i tanker om de relationer, man har eller havde.

Mosaikker

I kirkens foyer er der indmuret to mosaikker i væggen. De er fremstillet i natursten af kunstneren Alice Buchhave. Mosaikkerne fortæller to centrale historier fra disciplen Simon Peters liv.

Det drejer sig om ”Simon Peters fiskedræt”, omtalt i Johannesevangeliet kapitel 21 vers 1-8 og ”Peter efter fornægtelsen”, omtalt i Johannesevangeliet kapitel 18 vers 15-27.

Midlerne til mosaikkerne kom i det væsentlige fra en arv (testamenteret til kirkens udsmykning) fra træskofabrikant J.B. Jakobsen.

Kirkeklokker

De 3 klokker, som hænger i klokketårnet, er støbt af Ejsbout i Holland og leveret af firmaet Thubalka.

Klokkerne bærer indskrift fra Grundtvigs salme ”Alt står i Guds faderhånd”:

1. klokke: ”Af Guds nåde”

2. klokke: ”Til Guds ære”

3. klokke: ”Evig glade vi skal være”

Der er gjort plads til en 4. klokke. I den skal der stå: “I vor Herres Jesu navn”.

Historien om krucifikset

I 1997 skænkede H.C. Ervald, der var bosiddende i sognet, et krucifiks til kirken, han havde skåret i fint lindetræ. ”Det er godt nok det tomme kors over alteret”, sagde han, ”men her mangler et krucifiks, der minder om langfredag.” Krucifikset blev desværre på gådefuld vis stjålet fra kirken i 2011. Det blev dog snart fundet igen, men desværre i svært skadet stand. Det skadede krucifiks har derfor i dag fundet sin mere tilbagetrukne plads i kirkens såkaldte præsteværelse, mens et nyt og større håndskåret krucifiks har fundet sin plads under kirkens pulpitur, venligt skænket af H.C. Ervalds søn, Finn Ervald.