Søndag den 2. december kl. 16

Kolding International Congregation og Syngedrengene fra Assens inviterer til advents-musik-gudstjeneste i Simon Peters Kirke. Arrangementet tager forbillede i engelsk tradition og foregår på engelsk.

Syngedrengene ved Vor Frue Kirke i Assens er Danmarks ældste drengekor, og består af ca. 40 drenge og unge mænd fra Assens og omegn. Koret blev grundlagt i 1856 og kunne således fejre 160-års jubilæum i 2016.

Siden 1970’erne har koret været drevet som et drenge- og mandskor efter engelsk forbillede, hvor det er falseterende herrestemmer, der synger altstemmen i koret – de såkaldte kontratenorer.

Koret deltager ved højmesser og kirkelige handlinger i Vor Frue Kirke, og er ganske aktive med både udenlandsturnér og koncerter rundt omkring i landet. Syngedrengene ledes af Vor Frue Kirkes organist og kantor Finn Pedersen.

Advent Carols vil traditionen tro indeholde korsang, fællessalmer og tekstlæsninger, sidstnævnte ved medlemmer fra både den internationale og den danske menighed.