– tidligere generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.

Tirsdag den 29. september kl.19.00-21.00 i Simon Peters Kirke

Andreas Kamms foredrag tager udgangspunkt i den globale flygtninge- og migrationssituation og det rekordhøje antal fordrevne mennesker i verden. Vil denne udvikling fortsætte eller vil krisen normaliseres?

Den voldsomme flygtningestrøm i 2015 satte verden og Europa under pres, men spørgsmålet er, hvordan vi håndterede udfordringen og hvad den har gjort ved os. Kunne vi fastholde vores demokratiske værdier og kunne vi fastholde respekten for den internationale retsorden?
Med en billedserie gives et indtryk af flygtninges vilkår i Mellemøsten. Hvor førte flugten dem hen? Hvilken skæbne ventede der? Hvordan ser fremtiden ud? Nogle få nåede Europas kyster, men mødet var ofte vanskeligt – for flygtningene og for os.

Efter foredraget vil der være en kaffe­pause, hvorefter Andreas Kamm svarer på spørgsmål.

 

Andreas Kamm (f. 1949) har været generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp fra 1998 til 2017 og har sammenlagt arbejdet 38 år for organisationen. Kamm har blandet andet været formand for ECRE (European Council on Refugees and Exiles) (2009-15), formand for Rådet for Menneskerettigheder (2015-2017) og er nu bl.a medlem af bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder (2017-)

Andreas Kamm udgav i 2019 bogen ”Den store udfordring. Erindringer fra 40 års liv med flygtninge.” Bogen er udgivet på Gads Forlag.