Forårsudflugten tirsdag den 28. maj går igen til Fyn

Først besøger vi Hørvævsmuseet, der ligger på Krenkerup Gods. På museet væves der på 100 år gamle maskinvæve fra det nedlagte Tommerup Væveri. Vævene er et stykke dansk industrihistorie og her fremstilles damaskduge, servietter og meget andet efter gamle mønstre. Det er en stor skare af frivillige, som udfører arbejdet og som også passer en butik på stedet. Museet fortæller om hørrens dyrkning og bearbejdning fra plante til vævetråd og ligeledes er det muligt at følge udviklingen i maskinerne op gennem tiden.

Samme sted finder vi også Skoda museet. Her skal vi kikke biler. Modeller fra 1937 til 1994 er her at finde, så der er lidt for enhver smag.

Efter at vi har indtaget frokosten på stedet, vil vi køre videre til Gamtofte Kirke, hvor der vil være en guidet rundvisning fra kl. 14.30. Kirken er fra ca. 1150 og rummer blandt andet spændende glaskunst af Peter Brandes og en prædikestol med træskærearbejde af ”Gamtoftemesteren”.

Der er afgang fra Simon Peters Kirke kl. 9.00 med hjemkomst senest kl. 17.

Pris 175,-

Vi sørger for frokost og kaffe, som indtages på stedet.

Tilmelding og betaling sker på kirkens kontor – kontant eller med MobilePay.

Alle er velkomne – tag gerne din nabo med!

Turudvalget ved Hanna Bentzen, Lisa Gam, Lene Vinkel, Hardy Dalsgaard og Flemming Nissen.

Servietvæv fra Hørvævsmuseet

Skoda museet