18. november kl. 19.30-21.30 i Simon Peters Hus, Islandsvej 4

Når det store kommer i det stille
– Undskyld, men har du et ledigt øjeblik?

Sommer, ferie og ’fri’ tid byder på en følelse af frihed og tid til at gøre ’ingenting’ – med masser af ledige øjeblikke. En mulighed for at få ladet lidt op, hvilet og også lagret sommerens og solens energi i vores depoter.

Når vi er stille og gør ingenting, så sker der noget nyt og anderledes. Vi hører og mærker alting på en ny og forunderlig måde og får et særligt gehør for alt det der sker i øjeblikket. Vi mærker os selv og bliver bedre til at lytte til alle tonerne og nuancerne i det der gøres og siges, og også det der ikke siges og gøres. Det er en lydhørhed og en opmærksomhed, på det der folder sig ud i stilheden. Stilhed er på en måde Guds sprog.

Stilhed er bare ikke helt så enkelt at finde og praktisere i en verden, der er præget af larm og forstyrrelser, uanset hvor vi er. Hvor det at vente på noget, bliver betegnet som spildtid, der fyldes ud med forskellige online aktiviteter. Vi holder møder, når vi kører bil, arbejder når vi kører i tog og besvarer mails, når vi har et ledigt øjeblik… og dem har vi dermed ikke så mange af. Når vi så endelig har dem – kan stilheden måske ligefrem opleves som larmende med sin insisteren på at ville sige noget til os som er stort og vigtigt.

Vi vil reflektere over stilhed og det særlige gehør der folder sig ud her. Vi vil se på ’ledige øjeblikke’ og hvordan vi hver især, kan skrue ned for støjniveauet i hverdagen og dermed tage lidt af sommerens opladning videre ind i en hverdag, hvor vi kan høre både os selv og Gud.

Aftenen består af et kort oplæg, meditation og efterfølgende mulighed for forfriskning, samtale og fællesrefleksion over aftenens tema.

Medbring: Tykke sokker eller lignende (vi tager skoene af under meditationen), liggeunderlag og event.  pude hvis du vil ligge eller sidde på gulvet under meditationen.

Instruktører:

Social- og sundhedsassistent og Mindfulnessinstruktør Lene Vinkel (menighedsrådsmedlem i Simon Peters Kirke)

Lene Vinkel

Sygeplejerske, supervisor og udviklingskonsulent i Dansk Kristelig Sygeplejeforening Annette C. Langdahl

Annette Langdahl

Initiativtagere:
Simon Peters Kirke og Dansk Kristelig Sygeplejeforening.
Arrangementet er støttet af Kolding Provsti.

Læs mere om Livgivende pauser her!