Foredrag 6. februar 2019 kl.18.30 ved Aydin Soei

Sted: Munkevængets Skole, Dramalokale i blok AB (indskolingen).

Foredraget er baseret på sociolog Aydin Soeis autentiske og biografiske roman ”Forsoning – Fortælling om en familie”. Undervejs inddrager forfatteren erfaringer fra et årtis arbejde med udsatte børn og unge. Aydin fortæller om flugten fra Iran til Danmark, opvæksten i Avedøre, ballademager-identiteten i skolen og det drab, Aydins far endte med at begå på en anden iransk mand. Foredraget handler også om, hvordan Aydin på grund af sin søn fik modet og motivationen til at forsøge at håndtere og forlige sig med fortiden, efter at han igennem ungdommen havde veget tilbage fra at fortælle om sin voldelige far af den simple grund, at han ikke ønskede at blive målt og vejet på baggrund af faderens handlinger. ”Jeg var bange for, at det på en måde ville fastlåse mig og gøre, at jeg ikke blev til noget. I gymnasiet har man jo så travlt med at anbringe alle de andre i kategorier.”

Undervejs reflekterer Aydin om tillid, integration og medborgerskab i dagens Danmark. Der vil blive lejlighed til at komme med egne spørgsmål efter foredraget.

I 2018 har Aydin Soei udgivet bogen ”Omar-og de andre. Vrede unge mænd og medborgerskab”: ”Mange har en følelse af at være andenrangsborgere. Og dét, at folk inderst inde godt ved, at de ikke er accepterede i Danmark, gør jo ondt.”

Alle er velkommen denne aften, som er arrangeret i samarbejde med Munkevængets Skole.

Der er gratis entre.