I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens ‘egne’ såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

 

 

Kirkekoncert

Ekkoer fra middelalderens Europa
Søndag den 2. februar 2020 kl. 16

Johannes Geworkian Hellman, drejelire, og Clara Guldberg Ravn, blokfløjter, fremfører sammen programmet ‘Ekkoer fra middelalderens Europa’. Programmet består, som titler antyder, af musik fra middelalderen, som duoen frit har arrangeret med inspiration fra de følgende århundredes musik. Efter deres tiljublede premierekoncert på Stockholm Early Music Festival 2016, har de givet koncerter rundt omkring i Sverige og Danmark.

Johannes Geworkian Hellman spiller på det sælsomme instrument, drejelire, et strengeinstrument, med rødder i middelalderen, som betjenes med et håndsving. Johannes er bl.a. uddannet fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Sibelius Akademiet i Helsinki. Clara Guldberg Ravn er ligeledes uddannet fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og endvidere fra Conservatoire National Supérieur Musique et Danse de Lyon. Begge har de modtaget stipendier, projektbidrag og vundet konkurrencer i Europa. Senest vandt de sammen konkurrencen EAR-ly 2018 for tidlig musik-instrumentalister og sangere fra de nordiske og baltiske lande.

Fri entré

 

Omkring et flygel

Onsdag den 26. februar 2020 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel. Omdrejningspunktet er højskolesangbogen hvorfra der vælges og synges frit.
Der serveres en forfriskning midtvejs, og vi slutter ca. kl. 21.

Fri entré