I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens ‘egne’ såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

Omkring et flygel

Onsdag den 22. maj 2019 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel. Omdrejningspunktet er højskolesangbogens forårssange hvorfra der vælges frit og synges – med det næb enhver har fået.

Der serveres en forfriskning midtvejs, og vi slutter ca. kl. 21.

Musikgudstjeneste

Pinsedag den 9. juni 2019 kl. 13.00

Kirkens “Husorkester” folder sig ud i et brag af en rytmisk fællesgudstjeneste med den danske menighed og Kolding International Congregation.

Medvirkende:
Jeanette Bonde, sang
Christine Dueholm, trommer
Henrik Kunz, bas
Michael Olsen, saxofon
Ejvind Amorsen, piano

Kolding International Voices

Torsdag den 20. juni 2019 kl. 19.30

Kolding International Voices er 50 gospeltændte kvinder og mænd, som i efteråret 2017 var til audition i Simon Peters Kirke. Målet var oprettelsen af et spritnyt og ambitiøst rytmisk/gospelkor i Kolding med tilknytning til det tværkulturelle arbejde i Kolding Provsti. Det er lykkedes over al forventning med Kolding International Congregation som vært for koret, og med VIP korleder og sanger Jeanette Bonde i spidsen.

Koret har medvirket ved forskellige arrangementer og gudstjenester/english services i Simon Peters Kirke siden opstarten. Denne aften bliver dog korets første egentlige koncert, altså en slags debutkoncert.

Jazz Brothers

Søndag den 23. juni 2019 kl. 19 + ca. 20.20

Tre musikere fra Kolding Big Band mødtes for et par år siden med en norsk musiker, der er flyttet til Kolding. Resultatet blev Kolding-kvartetten “Jazz Brothers” der spiller gode melodier som man har hørt tidligere, klassisk jazz-, swing- og latinnumre samt gamle jazzballader, alt sammen med stor energi og indlevelse. Mød dem i Æblehaven Sankt Hans aften i Simon Peters Kirke.

Medvirkende:
Frank Nicolaisen, saxofoner & fløjte