I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens ‘egne’ såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

 

Klaverkoncert – Kristine Thorup

Onsdag den 13. marts 2019 kl. 19.30

Lyriske stykker af Grieg, Nocturner af Chopin og Impromptus af Schubert. Dette og mere til kan opleves, hvis vejen lægges forbi på rette tid og sted. Pianisten Kristine Thorup sidder bag kirkens flygel; i særdeleshed en situation hun er vant med. Hun debuterede som solist-uddannet pianist i 2007 med fine anmelderroser, og har siden haft en omfattende karriere som solist og kammermusiker. Hun har flere CD-indspilninger bag sig, og har været transmitteret af P2 flere gange.
Kristine Thorup er pianist i klavertrioen Trio Kozue, og arbejder sammen med bl.a. Kgl. Kammersanger Stig Fogh Andersen. Denne aften i Simon Peters Kirke er dog helt i hendes hånd.

Fri entré

 

Sjølund Kammerkor, København

Onsdag den 1. maj 2019 kl. 19.30

Sjølund kammerkor er et veletableret ensemble fra det københavnske kormiljø. Koret består af 20 sangere, alle med en solid korerfaring, og ledes af Martin Legène, der til daglig er organist ved Kildevældskirken i København.
Ved koncerten i Simon Peters Kirke synger koret Hans Leo Hasslers messe ”Missa Super Dixit Maria”. Måske vil nogle kunne genkende temaet, som alle messens dele er bygget op over.
Koncerten falder tæt på befrielsesdatoen og derfor har koret endvidere valgt nogle værker der relaterer denne dato, af Mauersberger, Kim André Arnesens og Schütz, og afslutningsvis synges en afdeling af danske sange, der markerer årstiden og den danske sommer, der er på vej.

Fri entré

 

Musikgudstjeneste

Langfredag den 19. april 2019 kl. 15.00

Musikgudstjeneste ved CoMa-kvartetten med Joseph Haydn’s berømte værk ”Jesu syv ord på korset” hvor teksterne fra lidelseshistorien læses inden hver sats. Et fantastisk stykke programmusik, der vækker bevægelse og begejstring overalt hvor det bliver spillet.

CoMa-kvartetten (Copenhagen-Malmö) består af fire musikere fra Øresundsregionen, der har
forsket og specialiseret sig i det 18. århundredes instrumenter og spilleteknik.

Haydns mesterværk omkranses af fællessalmer, bønner og velsignelse.

Medvirkende:
Fredrik From, violin
Julia Dagerfelt, violin
Rastko Roknic, viola
Kjeld Lybecker Steffensen, cello

Fri entré

 

Omkring et flygel

Onsdag den 22. maj 2019 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel. Omdrejningspunktet er højskolesangbogens forårssange hvorfra der vælges frit og synges – med det næb enhver har fået.

Der serveres en forfriskning midtvejs, og vi slutter ca. kl. 21.

Fri entré

 

Musikgudstjeneste

Pinsedag den 9. juni 2019 kl. 13.00

Kirkens “Husorkester” folder sig ud i et brag af en rytmisk fællesgudstjeneste med den danske menighed og Kolding International Congregation.

Medvirkende:
Jeanette Bonde, sang
Christine Dueholm, trommer
Henrik Kunz, bas
Michael Olsen, saxofon
Ejvind Amorsen, piano

Fri entré

 

Kolding International Voices

Torsdag den 20. juni 2019 kl. 19.30

Kolding International Voices er 50 gospeltændte kvinder og mænd, som i efteråret 2017 var til audition i Simon Peters Kirke. Målet var oprettelsen af et spritnyt og ambitiøst rytmisk/gospelkor i Kolding med tilknytning til det tværkulturelle arbejde i Kolding Provsti. Det er lykkedes over al forventning med Kolding International Congregation som vært for koret, og med VIP korleder og sanger Jeanette Bonde i spidsen.

Koret har medvirket ved forskellige arrangementer og gudstjenester/english services i Simon Peters Kirke siden opstarten. Denne aften bliver dog korets første egentlige koncert, altså en slags debutkoncert.

Fri entré

 

Jazz Brothers

Søndag den 23. juni 2019 kl. 19 + ca. 20.20

Tre musikere fra Kolding Big Band mødtes for et par år siden med en norsk musiker, der er flyttet til Kolding. Resultatet blev Kolding-kvartetten “Jazz Brothers” der spiller gode melodier som man har hørt tidligere, klassisk jazz-, swing- og latinnumre samt gamle jazzballader, alt sammen med stor energi og indlevelse. Mød dem i Æblehaven Sankt Hans aften i Simon Peters Kirke.

Medvirkende:
Frank Nicolaisen, saxofoner & fløjte
Jens Jørgen Hedeskov, piano
Jens Magnus, bas
Lars Esmann, trommer

Fri entré