I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens ‘egne’ såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

Omkring et flygel

Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, – fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen. Højskolesangbogens efterårssange står for skud, – vi slutter kl. 21.

Advent Carols

Søndag den 2. december 2018 kl. 16

Kolding International Congregation og Syngedrengene fra Assens inviterer til advents-musik-gudstjeneste i Simon Peters Kirke. Arrangementet tager forbillede i engelsk tradition og foregår på engelsk.

Syngedrengene ved Vor Frue Kirke i Assens på Vestfyn er Danmarks ældste drengekor. Koret har fungeret uafbrudt siden 1856 og består af ca. 40 drenge og unge mænd.  Siden 1970’erne har koret været drevet som et drenge- og mandskor efter engelsk forbillede.

Ved siden af arbejdet i kirken er Syngedrengene meget aktive som koncertkor. Koret synger årligt ca. 20 koncerter, især rundt om på Fyn, men også lejlighedsvis i andre landsdele.

Hvert andet år tager Syngedrengene på turne til udlandet og har igennem årene været i England, Tyskland, Schweiz, Holland, Frankrig, Spanien, Italien, Sverige, Norge, Irland, Tjekkiet, Brasilien, Schweiz/Italien og Canada/USA. I februar 2013 gik rejsen til Sri Lanka.

Syngedrengene ledes af Vor Frue Kirkes organist og kantor Finn Pedersen.

Advent Carols vil traditionen tro indeholde fællessalmer og tekstlæsninger, sidstnævnte ved medlemmer fra både den internationale og den danske menighed.

Fri éntre

Julekoncert

Tirsdag den 18. december 2018 kl. 19.30

Forunderligt at sige, Velkommen igen Guds engle små, En rose så jeg skyde, og mange flere. Netop sådan vil koret ”Ensemble Equilibrio” tune os helt ind på den forestående julehøjtid, og sætte fokus på julens smukke og kendte salmer.
Ensemble Equilibrio er ungt vokal-ensemble på 10 sangere håndplukket fra musikmiljøet i Silkeborg. Korets dirigent, Henrik Elmer Matthiesen, er uddannet sanger og korleder og har indgående beskæftiget sig med sangteknikken Brilla-Paglin Technic – også kendt som “balanceret sang”. Teknikken fremelsker en særlig klang af udtryksfuldhed og inderlighed hos koret, bl.a. gennem noget så ”simpelt” som dét at slappe af.

Sidstnævnte kan de fleste af os nok lære noget af, ikke mindst i juletiden. Und derfor dig selv en afslappet time midt i juletravlheden, med julekormusik fra den kendte og elskede hylde.

Fri éntre