I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens ‘egne’ såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

Jazz På Dansk

Fødselsdagskoncert med Jazz kvartetten ”JAZZ PÅ DANSK”

Søndag den 15. september 2019 kl. 16

Niels Henning Ørsted Pedersen gjorde det. Palle Mikkelborg gør det. Ole Kock Hansen, Hans Ulrik, Finn Ziegler, Jesper Lundgaard, Jacob Fischer gjorde – og gør det. Rigtig mange toneangivende jazzmusikere har gjort det gennem tiden; taget den danske sangskat og gjort den til grobund for jazzfortolkninger. Vores fælles arv, de danske sange, salmer og viser, er en guldgrube og evig kilde til inspiration for danske jazzmusikere. Således også for pianisten og arrangøren Martin Schack, der sammen med sin kvartet “Jazz på Dansk” har markeret sig som tidens nok allermest succesfulde og sammenspillede bud på genren, og på netop det der er ”Jazz på dansk”.

Tilbage i 2008 stiftede Martin Schack gruppen, og indspillede albummet “Jazz på Dansk 1”. Det blev, med afsæt i, og inspiration fra bl.a. legenden Finn Zieglers tilgang til de danske melodier, en stor succes.Siden har orkesteret ikke set sig tilbage, og er i dag et af landets mest flittigt turnerende jazzensembler med flere anmelderroste udgivelser i bagagen.

Gruppen består af kapelmester & arrangør Martin Schack, tenorsaxofonist Michael Olsen – kendt fra Aarhus Jazz Orchestra, bassisten Morten Ramsbøl og trommeslager Morten Lund – sidstnævnte to én af Europas bedst sammenspillede rytmegrupper.
Spilleglæden, formidlingen, nærværet, og ikke mindst lysten til at tage på eventyr i det i forvejen så kendte og elskede repertoire, er i højsædet. Derfor er der lagt op til en helt unik oplevelse i kirken, med “Jazz på Dansk” – en oplevelse hvor du helt sikkert ikke kan lade være at synge med!

Gospelkoncert – workshopkoncert

Lørdag den 5. oktober kl. 16

120 gospelsangere fra 4 forskellige kor slår stemmerne sammen og giver koncert i Simon Peters Kirke.
De 4 kor, under ledelse af Maren Frost Nielsen og Jeanette Bonde, er: Kolding International Voices (Kolding), Saint Michael Voices (Fredericia), Vamdrup Gospelkor (Vamdrup), The Gospel Voices (Aarhus).

Dørene åbner kl. 15.30. Der er entré på 50 kr. som ubeskåret går til projekt Faros (NGO organisation i Athen), som hjælper uledsagede flygtningebørn, der lever på gaden i Athen.

Entré 50 kr.

Omkring et flygel

Onsdag den 21. august 2019 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel. Omdrejningspunktet er højskolesangbogens sommersange hvorfra der vælges frit og synges – med det næb enhver har fået.

Der serveres en forfriskning midtvejs, og vi slutter ca. kl. 21.

Omkring et flygel

Onsdag den 23. oktober 2019 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel. Omdrejningspunktet er højskolesangbogens efterårssange hvorfra der vælges frit og synges – med det næb enhver har fået.

Der serveres en forfriskning midtvejs, og vi slutter ca. kl. 21.