Om at tage hånd om sig selv og sin sårbarhed i en fortravlet hverdag

”Livgivende pauser” en række lettilgængelige tilbud til sundhedspersonale/omsorgspersonale og andre interesserede om at forebygge stress i hverdagen og en mulighed for at komme ned i tempo og tage sig selv så alvorligt, at man tager sig tid til at mærke efter og opdage, hvordan man har det.

Udgangspunktet er den enkeltes refleksion og oplevelse af, hvad der skal til for, at man bedre kan tage hånd om sig selv både privat og i arbejdslivet og her også opdage de naturlige pausestationer i hverdagen.

Klangbunden i alle arrangementer er, at sårbarhed er et menneskeligt vilkår og ikke er en fejl eller en svaghed, men en styrke – og selve kernen i dét at være et helt menneske.

Arrangementerne veksler mellem korte livgivende pauser med meditation knyttet sammen med oplæg og øvelser med fokus på åndedrættet som redskab i en hektisk hverdag.

Nogle af arrangementerne er i samarbejde med Dansk Kristelig Sygeplejeforening mens andre er i Simon Peters Kirkes regi. Det vil fremgår af de enkelte arrangementer.

Initiativtagere:
Simon Peters Kirke og Dansk Kristelig Sygeplejeforening.

Sted:
Simon Peters Hus, Islandsvej 4, 6000 Kolding

Krop i tro og bevægelse

• Læsning og refleksion over bibelvers
  • Rolige kropsbevægelser der strækker og styrker
  • Stille musik – bøn – hvile – stilhed – meditation
  • Hver aften har et tema