gå til praktiske informationer

Om at tage hånd om sig selv og sin sårbarhed i en fortravlet hverdag

”Livgivende pauser” en række lettilgængelige tilbud til sundhedspersonale/omsorgspersonale og andre interesserede om at forebygge stress i hverdagen og en mulighed for at komme ned i tempo og tage sig selv så alvorligt, at man tager sig tid til at mærke efter og opdage, hvordan man har det.

Udgangspunktet er den enkeltes refleksion og oplevelse af, hvad der skal til for, at man bedre kan tage hånd om sig selv både privat og i arbejdslivet og her også opdage de naturlige pausestationer i hverdagen.

Klangbunden i alle arrangementer er, at sårbarhed er et menneskeligt vilkår og ikke er en fejl eller en svaghed, men en styrke – og selve kernen i dét at være et helt menneske.

Arrangementerne veksler mellem korte livgivende pauser med meditation knyttet sammen med oplæg og øvelser med fokus på åndedrættet som redskab i en hektisk hverdag.

Arrangementer forår 2019:

Tema: At spire og gro

5. marts: ’At spire’ v/ Annette Langdahl

2. april: Åndedrætstræning v/ Rebekka Bondegaard

7.maj: ’At gro’ v/ Annette Langdahl

4. juni: Åndedrætstræning v/ Rebekka Bondegaard og sommer afslutning med ’samtalecafe’

Pause:  juli/august

3.september: Efterårsstart  – Nærmere program og tema følger

Livgivende pauser foregår den 1. tirsdag i måneden

5/3 og 7/5 kl. 19.30-ca. 21.00:

Tema: At spire og gro

v/ Annette Langdahl

Livgivende pauser er en lille meditativ refleksionsstund hvor udgangspunktet er den enkeltes refleksion og oplevelse af, hvad der skal til for, at man bedre kan tage hånd om sig selv både privat og i arbejdslivet.

Naturen bruger vinteren til at gå ned i tempo, samle energi og kræfter og er eksplosion af liv, farver og vækst om foråret.  En påmindelse fra naturen om, at der er håb efter en mørk vinter, og at der i os alle sammen er noget Gudskabt, livskraftigt, smukt og helt unikt, der insisterer på at spire frem.

Vi har brug for at samle kræfter og energi og vi kan, som spiren, nogle gange opleve, at vi er skrøbelige, står i skyggen og mangler vand eller godt kunne ønske at blive plantet om og blive passet på.

I livgivende pauser vil vi reflektere over vilkår og særlige vækstbetingelser og hvad der får os til at spire, gro og samle kræfter – der hvor vi er hver især, som de unikke Gudskabte mennesker vi er.

Aftenen består af et kort oplæg, meditation og efterfølgende mulighed for forfriskning, samtale og fællesrefleksion over aftenens tema.

Medbring: Tykke sokker eller lignende (vi tager skoene af under meditationen), liggeunderlag og event.  pude hvis du vil ligge eller sidde på gulvet under meditationen.

Instruktører:

Social- og sundhedsassistent og Mindfulnessinstruktør Lene Vinkel (menighedsrådsmedlem i Simon Peters Kirke)

Lene Vinkel

Sygeplejerske, supervisor og udviklingskonsulent i Dansk Kristelig Sygeplejeforening Annette C. Langdahl

Annette Langdahl

2/4 og 4/6 kl. 19.30-21.30:

Hverdagens åndedræt

v/ Rebekka Bondegaard

Her får du en praktisk instruktion i hvordan du opnår et forbedret hverdagsåndedræt.

Her vil være praktiske øvelser krydret med den teori, som er nødvendig for forståelsen af de forskellige teknikker.

Der vil være øvelser som gør plads til åndedrættet i kroppen, øvelser af mere meditativ karakter samt enkle kropslige strategier, der hjælper dig med at opnå eller bevare roen i en hektisk hverdag.

Medbring: Tykke sokker eller lignende (vi tager skoene af under øvelserne), behageligt tøj, vandflaske, liggeunderlag, 1 pude og et tæppe.

OBS! Den 4.juni efterfølgende samtalecafé
– på terrassen ved Simon Peters kirke

Rebekka Bondegaard

Præsentation:

Rebekka Bondegaard er uddannet Ergoterapeut, åndedrætstræner og har efteruddannelser inden for Systemisk- og Narrativ teori og metode samt Kognitiv Adfærdsterapi – med fokus på kroppens ressourcer. Har mange års erfaring indenfor det psykiatriske felt og er nu selvstændig praktiserende.

Praktiske informationer

Initiativtagere:
Simon Peters Kirke og Dansk Kristelig Sygeplejeforening.

Praktisk info:
Livgivende pauser foregår den 1. tirsdag i måneden. Man er velkommen til bare at dukke op – og tage en ven med.
Man behøver ikke at tilmelde sig – men kan gøre det på kontakt@dks-forum.dk eller på mobil: 40445768.

Pris:
Det er gratis at deltage i den meditative refleksionsstund, forplejning koster 20 kr./gang.

Deltagelse i ’Hverdagens åndedræt’ koster 50 kr./gang inkl. Forplejning.

Sted:
Simon Peters Hus, Islandsvej 4, 6000 Kolding

Download pjece for foråret 2019:
LivgivendePauser 2019