Krop og tro i bevægelse er en måde, hvor vi med bevægelse og bøn og kristen meditation kan stille os lyttende overfor Gud.
Ved at træne muskler, vejrtrækning, smidighed og balance forsøger vi at opnå en indre ro, der måske kan virke afstressende, og måske kan give lidt mental ro, så vi bedre kan åbne os for at blive opmærksomme på Guds nærvær.

Krop og tro i bevægelse er for alle, der ønsker at bruge kroppen som en del af deres trospraksis.  Alle kan være med uanset tro og ståsted.

Om CrossYoga
Krop og tro i bevægelse ledes af Lene Vinkel, der er uddannet CrossYoga instruktør.
”Cross” er først og fremmest det engelske ord for kors og står for den kristne tro – troen på Jesus Kristus.
Cross kan også oversættes til ordet krydsfelt – og det er krydsfelter, vi arbejder med i Krop og tro i bevægelse. F.eks. krydsfelterne imellem bevægelse og ro samt tanker om det perfekte og uperfekte.
”Yoga” betyder at binde sammen eller forene.
Yoga kommer oprindeligt fra Indien og har en flere tusind år lang historie.
Nutidig moderne yoga består primært af bevægelser og stræk, åndedrætsøvelser og afslapning.

I CrossYoga sætter vi yogaens bevægelser ind i en kristen forståelsesramme – og skal yoga være kristen må den være rettet mod den Gud, som vi bekender i trosbekendelsen.
Der er gjort op med forståelsen af, at det er mennesket selv der kan forene sit ”jeg” med det guddommelige. Frelsen gives os som en gave fra Gud gennem troen på Jesus Kristus.

I Krop og tro i bevægelse arbejder vi med både den kropslige og åndelige side af dét at være menneske. Udgangspunktet er, at vi alle er skabt i Guds billede med både krop, sjæl og ånd.

En aften med Krop og tro i bevægelse
Der vil blive spillet stille musik, når du ankommer. Timen indledes med en bøn. Der bliver læst en kort bibeltekst, hvor et tema introduceres. Vi laver siddende, stående og liggende øvelser og reflekterer ind imellem over aftenens tema.  Timen slutter med afspænding, stilhed og bøn.
Timen kan også indeholde billedmeditation.

Tøj og tilmelding
Kom i tøj, du kan bevæge dig i og medbring liggeunderlag, vandflaske, pude og tæppe.
Deltagelse er gratis – Der er ikke tilmelding – Du kommer blot de gange, du kan og har lyst.

MØDEAFTENER I 2020

Mandage kl. 19.30 – 20.30

14. og 28. september
12. og 26. oktober