Sammen på opdagelsesrejse ind i Bibelen 2020

Ved præsterne ved Sankt Nicolai Kirke og Simon Peters Kirke

Simon Peters sogn er en lillesøster eller aflægger til det store gamle Sankt Nicolai sogn. Begge sogne er fælles om et forsøg med at anvende den nye bibeloversættelse kaldet ’Bibelen 2020’ i søndagens gudstjeneste. Vi har derfor fået lyst til at samarbejde om et forløb, hvor vi i fællesskab tager på tur ind i ’Bibelen 2020’: Vi vil læse udvalgte tekster fra ’Bibelen 2020’, hvormed vi kommer lidt rundt i Bibelens utallige genrer.

Guidet fælleslæsning åben for alle

Læseaftenerne er for alle, der har lyst til at dele en tekst fra den nye bibeloversættelse med andre og sammen finde ud af, hvad denne her tekst har med os og vores liv og verden at gøre. Der kræves ingen forberedelser eller forkundskaber. Man kan droppe ind en enkelt aften eller følge hele forløbet, som man vil. Det fælles udgangspunkt er hver aften, at læsegruppelederen læser den udleverede kopierede bibeltekst højt. Undervejs bliver der så pauser og plads til at gå på opdagelse i teksten sammen: Forundres, spørge ind, reflektere.

Indledende foredrag om Gudsbilleder i Bibelen

Onsdag den 29. september kl. 19.30-21.30
i Simon Peters Hus, Islandsvej 4, 6000 Kolding

Vi indleder vores rejse ind i Bibelen 2020 med besøg af Søren Holst, der er teolog og medoversætter af Bibelen 2020.

Aftenens emne bliver: HVAD ER DER SKET MED GUD I BIBELEN 2020?

Søren Holst skriver: ”Gud bliver kaldt mange ting i Bibelen. ”Herren”, ”Den Almægtige”, ”Israels Hellige”, ”Hærskarers Herre”. Og ud over navnene er der alle billederne: ”Herren er min hyrde”, men han er også klippe, sol og skjold. Og han kan både sammenlignes med en fødende kvinde, et rovdyr, og en soldat i felten, der lige er vågnet op med tømmermænd. Alle disse ting skal også tænkes igennem, når Bibelen får en ny sproglig form ved at blive oversat endnu en gang. Ikke mindst når formålet udtrykkelig er at sætte forståeligheden i højsædet. Så hvad er der sket med billedet af Gud i Bibelen 2020? Og bliver det faktisk nemmere for ’Patrick fra Herlev på 16’ at forstå?

Drop-in-læseaftener

Følgende aftener kl. 19.30-21.30 bliver der guidet fælleslæsning af udvalgte tekster (og aftenerne fungerer uafhængigt af hinanden):

Onsdag 27. oktober 2021 i Simon Peters Hus, Islandsvej 4

Onsdag 10. november 2021 i Jens Holms Hus, Nicolaiplads 2-4