Simon Peters sogn er et ungt sogn. Det blev til i 1979, hvor Simon Peters kirke blev indviet den 2. september. Kirken er opkaldt efter apostlen Simon Peter.

Igennem 60’erne og 70’erne blev der bygget mange boliger i nordbyen, og flere og flere flyttede til fx Munkebo og Skovparken. Derfor besluttede man at dele det gamle midtbysogn Sankt Nicolai, lægge noget til fra Bramdrup og Harte sogn – og bygge en ny kirke.

Simon Peter sogn består af både gamle og nye villakvarterer, boligblokke, tæt-lav bebyggelse og industrikvarter.

Lidt statistik - en profil af vores sogn

I 2011 var der 7.659 indbyggere i Simon Peters sogn – og 4.281 (55,9%) var medlemmer af Folkekirken.
1. Januar 2013 var 54,3% af beboerne medlemmer af folkekirken. I hele Danmark er knapt 80% medlem af Folkekirken.
I 2012 blev der døbt 23 børn, konfirmeret 69 unge og begravet 59 mennesker.

Hvis du vil lære sognet bedre at kende, kan du dykke lidt mere ned i tallene i Simon Peters kirkes sogneprofil. Sogneprofilen er udarbejdet af Kirkefondet i maj 2013 - og det er interessant læsning!

Hvilket sogn bor du i?

Hvis du ikke ved, om din vej ligger i Simon Peters sogn eller et andet sogn i byen, kan du finde dit eget sogn her

Sognekort

Her er et kort, der viser udstrækningen af Simon Peters sogn. Sognet er det markerede røde område, og kirken er markeret med en rød knap.