I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens 'egne' såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

Ejvind Amorsen - koret

Advent Carols

Adventskoncert med forbillede i engelsk tradition
Søndag den 3. december 2017 kl. 16

Kolding International Congregation og Sorø Klosterkirkes Drengekor inviterer til advents-musik-gudstjeneste i Simon Peters Kirke. Arrangementet tager forbillede i engelsk tradition og foregår på engelsk.

Sorø Drengekor er grundlagt i 2012 og er dermed et forholdsvis nyt kor. På ganske få år er de dog kommet langt, og netop hjemvendt fra korrejse i England, fyldte af inspiration og engelsk tradition, er de om nogen tunet ind på netop Christmas Carols. Koret rummer 40 sangere i alderen 9 til 75 år, og ledes af Merethe Lammert Køhl Hansen, kantor og organist ved Sorø Klosterkirke.

Advent Carols vil traditionen tro indeholde korsang, fællessalmer og tekstlæsninger, sidstnævnte ved medlemmer fra både den internationale og den danske menighed.

Der er fri entré - alle er velkomne.

Sorø Klosterkirkes Drengekor

Julekoncert

Traditionsrig julekoncert med Kolding Bykor
Tirsdag den 12. december 2017 kl. 19.30

Overraskelsernes tid er ikke forbi, men et "rør dog ikke" har undertiden sin helt særlige plads. Vi tænder derfor igen alle kirkens julelys, og synger julens dufte og klange ind i hjerterne på både store og små.

Kolding Bykor og solist Annemette Hess leverer de kendte julesalmer og sange, og lover der bliver rig mulighed for at synge med. Julesne garanterer de ikke, men skulle den komme, vil de som når frem på trods med garanti møde et julestemt, levende og smilende kor. I 2015 fejrede Kolding Bykor sit 25 års jubilæum, og koret er ugentligt midtpunkt for 50 koldingensere der alle brænder for at synge. Koret har siden stiftelsen i 1989 været under Jens-Jørgen Hedeskovs ledelse og dirigeres af Inge Hedeskov.

Der er fri entré - alle er velkomne

Kolding Bykor

Rachmaninov: Chrysostomos Liturgi

Onsdag den 31. januar 2018 kl. 19.30

I 2008 opførte Vor Frelsers Kirkes Kor fra Esbjerg, som det første kor i Danmark, Sergei Rachmaninovs udtryksfulde og lidenskabelige mesterværk. Simon Peters Kirke i Kolding var rammen for den danske førsteopførelse, og koncerten blev efterfølgende hilst med stående bifald.

Vor Frelsers Kirkes Kor fra Esbjerg, der er en frodig blanding af konservatorie-studerende, professionelle samt dedikerede amatører, vender nu tilbage med samme storslåede korværk, og fører os igen ind i det velklingende og fremmedartede univers, som den ortodokse russiske kirke rummer.

Værket, der opføres på originalsproget, er skrevet i 1910, og teksterne er hentet fra den russisk-ortodokse højmesseliturgi. Rachmaninovs intense harmonik, rige dynamik, og religiøse alvor ydes fuld retfærdighed af Vor Frelsers kirkes kor under ledelse af dirigent Mikkel Andreassen.

Vor Frelsers Kirkes Kor, Esbjerg

Onsdag den 7. februar 2018 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen. Højskolesangbogens vintersange står for skud, - vi slutter kl. 21.

Tirsdag den 15. maj 2018 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen. Højskolesangbogens forårssange står for skud, - vi slutter kl. 21.

Aarhus Strygerensemble

Onsdag den 30. maj 2018 kl. 19.30

Aarhus Strygerensemble har eksisteret siden 1992 og består af cirka 25 strygere, nogle med en professionel musikeruddannelse, andre amatører på højt niveau. Ensemblets hovedinteresse ligger i den skat af musik, som er skrevet for strygeorkester – fra barokmusik til nutidig musik.

Dirigent: Søren K. Hansen
Mere om denne koncert følger.

Aarhus Strygerensemble

Onsdag den 15. august 2018 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen. Højskolesangbogens sommersange står for skud, - vi slutter kl. 21.

Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen. Højskolesangbogens efterårssange står for skud, - vi slutter kl. 21.