Print

I Simon Peters Kirke afholdes 6-8 koncerter om året. Tidspunkterne varierer, og ikke sjældent vil man kunne opleve en koncert finde sted i forlængelse af en søndagsgudstjeneste.

Indholdet varierer ligeledes, fra traditionelle klassiske kirkekoncerter, til koncerter med et mere folkeligt/moderne udtryk, jazz, gospel, pop/rock osv. De udøvende kan være professionelle eller amatører og stilarterne kan være nok så forskellige; det afgørende er i denne sammenhæng, at koncertens indhold relaterer og respekterer rammen, dvs. kirken som rum og som kristen menighed.

Kirkens instrumenter, et Frobenius-orgel på 22 stemmer og et Yamaha C5 Flygel, er smukt klingende og velegnede til koncertbrug. De indgår derfor naturligt i vore koncerter og benyttes af både kirkens 'egne' såvel af udefra kommende kunstnere. Kirkerummet er smukt og enkelt, og med dets koncertvenlige akustik et særdeles befordrende spillested.

Følg med her på koncertsiden, i kalenderen og i dagspressen, og se hvornår vi næste gang har koncert.

Ejvind Amorsen - koret

 


 

Gnistrende tunger

Sankt Hans aften - lørdag den 23. juni kl. ca. 20.15

Kolding International Voices toner frem på de skrå brædder og giver den fuldt gas i æblehaven. Det er Sankt Hans, bålet er tændt og midsommervisen sunget. Nu går det løs..

Kolding International Voices er 50 gospeltændte kvinder og mænd, som i efteråret 2017 var til audition i Simon Peters Kirke.  Målet var oprettelsen af et spritnyt og ambitiøst rytmisk/gospelkor i Kolding med tilknytning til det tværkulturelle arbejde i Kolding Provsti. Det er lykkedes over al forventning med Kolding International Congregation som vært for koret, og med VIP korleder og sanger Jeanette Bonde i spidsen.

Koret har medvirket ved enkelte gudstjenester/english services i Simon Peters Kirke siden opstarten. Denne Sankt Hans aften bliver dog korets første optræden af længere varighed, altså en slags debutkoncert.

Kolding International Voices

 


 

Omkring et flygel

Onsdag den 15. august 2018 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen. Højskolesangbogens sommersange står for skud, - vi slutter kl. 21.

Omkrink et flygel

 


 

Utraditionel kirkekoncert

Onsdag den 26. september 2018 kl. 19.30

Mød den svenske multiinstrumentalist Perry Stenbäck spille nyckelharpa (nøgleharpe) og guitar i et sprudlende samspil med organisten Bjørn Elkjer. Koncertens repertoire vil bestå af gamle svenske og danske folkemelodier og salmer, som fremføres på nye og spændende måder. Perry Stenbäck binder på underholdende og interessant vis det hele sammen med historier om musikkens oprindelse. Mange af folkemelodierne er flere hundrede år gamle og er ofte blevet til med inspiration fra datidens store komponister som Vivaldi og Bach, - livligt og virtuost.

Perry Stenbäck: Nyckelharpa/guitar
Perrys far og farfar var dygtige svenske folkemusikere og Perry holder sin svenske nøgleharpetradition i hævd. Han har fået en DMA Folk som årets instrumentalist 2009 og har været nomineret flere gange i samme kategori. Perry er mest kendt som guitarist/multi-instrumentalist med danske kunstnere som Sebastian, Allan Olsen, Erann DD m. fl, men har også sit eget band Perry Stenbäck & Dekadansorkestern.

Bjørn Elkjer: Orgel
Uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Har gennem tiden bestridt utallige jobs, bl.a. Repetitør ved Østre Gasværks Teater, Gladsaxe Teater samt på Det danske Musicalakademi, 1993-97 "Stadsmusiker" i Fredericia, fra 1995 lærer ved DFM, 1996-2001 lærer ved DKDM. Fra 1997 organist ved Vinding Kirke, 2002-04, repetitør ved Det Kongelige Teaters Balletskole med hovedvægten på improviseret musik. Akkompagnatør og kapelmester for en lang række sangere og entertainere, hvoraf kan nævnes Jesper Buhl, Lise Nees, Dario Campeotto, Per Nielsen, Arne Lundemann, Amin Jensen m.fl.

Fri éntre

Perry Stenbäck og Bjørn Elkjer

 


 

Omkring et flygel

Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19

Menighed og organist på slap line omkring kirkens flygel, - fællessange, soloindslag, ønsker mv., og lidt til gane og hals i pausen. Højskolesangbogens efterårssange står for skud, - vi slutter kl. 21.

Omkrink et flygel

 


 

Advent Carols

Søndag den 2. december 2018 kl. 16

Kolding International Congregation og Syngedrengene fra Assens inviterer til advents-musik-gudstjeneste i Simon Peters Kirke. Arrangementet tager forbillede i engelsk tradition og foregår på engelsk.

Syngedrengene ved Vor Frue Kirke i Assens på Vestfyn er Danmarks ældste drengekor. Koret har fungeret uafbrudt siden 1856 og består af ca. 40 drenge og unge mænd.  Siden 1970'erne har koret været drevet som et drenge- og mandskor efter engelsk forbillede.

Ved siden af arbejdet i kirken er Syngedrengene meget aktive som koncertkor. Koret synger årligt ca. 20 koncerter, især rundt om på Fyn, men også lejlighedsvis i andre landsdele.

Hvert andet år tager Syngedrengene på turne til udlandet og har igennem årene været i England, Tyskland, Schweiz, Holland, Frankrig, Spanien, Italien, Sverige, Norge, Irland, Tjekkiet, Brasilien, Schweiz/Italien og Canada/USA. I februar 2013 gik rejsen til Sri Lanka.

Syngedrengene ledes af Vor Frue Kirkes organist og kantor Finn Pedersen

Advent Carols vil traditionen tro indeholde fællessalmer og tekstlæsninger, sidstnævnte ved medlemmer fra både den internationale og den danske menighed.

Fri éntre

Syngedrengene fra Assens

 


 

Julekoncert

Onsdag den 12. december 2018 kl. 19.30

Traditionsrig julehøjtidelighed med Nicolaikoret under Inga Lindmarks inspirerende ledelse. Nicolaioret slipper julestemmerne fri i Simon Peters kirkes smukke rum, og 35 engagerede sangere garanterer at julestemningen indfinder sig hos både store og små.

I et rum fyldt af levende lys byder kor, menighed, præst og organist på kendte julesange, tekstlæsninger og fællessalmer. Efter koncerten byder kirken på en juleforfriskning til alle.

Fri éntre

Nicolaikoret