Undervisningen – og meningen med livet

Faste elementer i undervisningen er et væld af fortællinger fra Bibelen, salmer fra Salmebogen, fadervor, trosbekendelsen, undervisning i dåb, nadver, bryllup, begravelse.

Der er god tid til at snakke om, hvad det vil sige at være menneske og hvad kristendommen inspirerer os til ind i den sammenhæng.

Hvor kommer vi fra? Hvad er meningen med livet, hvorfor er vi her og hvordan skal vi behandle hinanden? Sådan lyder nogle af de spørgsmål, som vi tager livtag med i konfirmandundervisningen.

Mange aktiviteter

Del af forløbet er ofte, at vi i fællesskab forbereder en gudstjeneste for forældrene.

Det er lærerigt selv at prøve at tage livtag med dét at prædike, læse op og bede bønner i kirkerummet.

Undertiden laver vi kreative ting til at udsmykke kirken med eller som en måde at udtrykke oplevelsen af en tekst fra Bibelen.

Vi kan også se en film eller musikvideo, tage på en tur eller udflugt eller måske få besøg af én udefra, der kommer og fortæller.

Mulighederne er mange i konfirmationsforberedelsen.

Konfirmandord

Har du lyst til at finde inspiration til dit konfirmandord fra bibelen, kan du hente en pdf med QR koder her.

Mere inspiration

Gå på jagt efter inspiration på nettet. Der er meget at hente på Folkekirkens Konfirmandcenter.