Rachmaninov: Chrysostomos Liturgi

Koncert med Vor Frelsers Kirkes Kor onsdag den 31. januar kl. 19.30

I 2008 opførte Vor Frelsers Kirkes Kor fra Esbjerg, som det første kor i Danmark, Sergei Rachmaninovs udtryksfulde og lidenskabelige mesterværk. Simon Peters Kirke i Kolding var rammen for den danske førsteopførelse, og koncerten blev efterfølgende hilst med stående bifald.

or Frelsers Kirkes Kor fra Esbjerg, der er en frodig blanding af konservatoriestuderende, professionelle samt dedikerede amatører, vender nu tilbage med samme storslåede korværk og fører os igen ind i det velklingende og fremmedartede univers, som den ortodokse russiske kirke rummer. Værket, der opføres på originalsproget, er skrevet i 1910, og teksterne er hentet fra den russisk-ortodokse højmesseliturgi. Rachmaninovs intense harmonik, rige dynamik, og religiøse alvor ydes fuld retfærdighed af Vor Frelsers kirkes kor under ledelse af dirigent Mikkel Andreassen.

Der er fri entré og alle er velkomne.

Musikudvalget