Print
Kolding Natkirke - 10 års jubilæum

23. marts kl. 19.30-23.00 i Sankt Nicolai kirke - en anderledes måde at gå i kirke på.

Jubilæumsfejring

Fredag 23. marts kl. 19.30-23.00 åbnes dørene til fejring af 10 års jubilæet. Som altid foregår Natkirken i Sankt Nicolai Kirke. Det ændrer dog ikke ved, at Kolding Natkirke gennem alle årene har været et fælles projekt i Kolding Provsti båret af frivillige kræfter fra sognene.

På jubilæumsaftenen 23. marts kl. 20 vil biskop Marianne Christiansen aflægge besøg og stå for aftensangen. Kl. 21 vil der traditionen tro være nadver. Kl. 22 vil der være stemningsfuld ortodoks korsang. I løbet af aftenen byder Natkirkens frivillige på et glas bobler og lidt sødt til ganen i ”kirke-caféen”.

Konfirmanderne elsker Natkirken

Gennem årene har det været en glæde at inddrage konfirmanderne i en årlig aften i Natkirken. Tilbagemeldingerne har altid været positive. Læs eksempelvis nedenfor, hvad Magnus fra Munkevængets skole, der skal konfirmeres dette forår, skriver om sin oplevelse af sådan en aften:

”Det var en meget tankevækkende, stille og rolig oplevelse at være i natkirke d. 27/10. Man kom automatisk til at tænke på dem, man mangler, og som er døde, og man kom også til at summe over den lange dag, man havde haft. Man tænkte også over alle de sande værdier, man har, og hvor glad man er for, at man har fået et så pragtfuldt liv. Det var en pragtfuld oplevelse at være i et så stort kirkerum oplyst af levende lys. Det var en helt anden måde at være i kirke på, fordi man var aktiv og kunne komme hen til nogle forskellige poster. Jeg var inde ved skriftestolen og kigge. Der var en takkevæg, hvor man kunne skrive alle de ting i livet, man var glad for, og et sted hvor man kunne have lov til at skælde Gud ud. I Natkirken var jeg også for første gang til nadver. Det var lidt af en speciel oplevelse, men også spændende nok at prøve det.”