Er vi bange for religion i det offentlige rum?

Debatmøde onsdag d. 3. oktober kl. 16-20 i Hammelev Sognehus

Vi diskuterer religion på livet løs, og der stilles politiske forslag om at forbyde religiøse symboler på sygehuse og om indflydelse på, hvilken mad der serveres i børnehaver. Det er, som om religion er blevet farlig og noget, vi skal beskytte os mod.

Hvilke udfordringer står vi over for? Og hvordan håndterer vi bedst religion i en tid, hvor forskellige religioner og livssyn lever side om side? Velkommen til debatmøde.

PROGRAM

Mads Sandemann, chefredaktør på JydskeVestkysten, ridser de aktuelle udfordringer op.

Religion i sundhedssektoren:

Oplæg ved john christiansen, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Region Syddanmark: Hvilken rolle spiller religion i sundhedssektoren – hos patienter såvel som ansatte – og skaber det nye opgaver eller konflikter?
Derefter paneldrøftelse med Niels Erik Søndergård, medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark (DF), og Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift.

Religion i den kommunale sektor:

Oplæg ved Abdinoor Adam, integrationsmedarbejder i Odense Kommune: Hvordan ser kommunerne på religionens plads i de kommunale institutioner? Og hvordan griber de religiøst neutrale kommuner samarbejdet an med religiøse aktører?
Derefter paneldrøftelse (navne følger)

For lidt og for meget tro i de offentlige rum:

Opsamling ved Annette Bennedsgaard, provst og formand for Stiftssamarbejdet Folkekirke & Religions-møde: Med rødder dybt begravet i Grundtvigs fædreland skal vi finde de rigtige balancer i et multireligiøst samfund. Et bud på pejlemærker for tilpas religion i de offentlige rum.

Se detaljeret program på www.haderslevstift.dk

Arrangementet henvender sig til frivillige og ansatte i folkekirken, politikere, ansatte i den offentlige sektor
og alle andre interesserede.

Arrangører: Haderslev Stifts stiftsudvalg for folkekirke og religionsmøde.

Sted: Hammelev Sognehus, Kirkeforte 6, Hammelev, 6500 Vojens (tæt på motorvejsfrakørsel 68)

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig pga. maden. Tilmelding senest 27. september på
www.haderslevstift.dk/tilmelding.