Meditativ Bibellæsning

… er næste gang tirsdag 28. november kl. 19-21. Du er velkommen til at kigge indenom og se, hvad det er. Gruppen er åben for enhver med lyst til – hver for sig og sammen - at fordybe sig i den kommende søndags evangelietekst.

I det nedenstående fortæller to regelmæssige deltagere, Signe Johansen og Karin Mogensen, om, hvordan de oplever disse aftener med meditativ bibellæsning:

Et åndehul i hverdagen

Kristen meditation i Simon Peter kirke

Kom som du er

med hvad du har

giv hvad du kan

tag imod det, du får

vær til stede

lyt

tag roen, stilheden og Guds nærvær med dig, når du går…..

Kirkerummet tager imod mig med levende lys og meditativ musik. Stille kommer vi fra hver sit sted, hver med sin ro eller uro.

Jeg sætter mig, og lige så stille falder der ro over tankemylder. Øjnene fæstner sig på korset. Rundt om hænger forgyldte små funklende prismer i stearinlysenes skær.

Lidt efter samles vi omkring et rundt bord i et tilstødende lokale. Måske er vi 5, måske er vi 10. Her er lys på bordet og en kande vand. Man fornemmer en tæthed, nærhed og tryghed.

I fælleskab læses den kommende søndags-evangelietekst langsomt op.

Jeg lister tilbage til det smukke kirkerum. Her i stilheden prøver jeg at leve mig ind i teksten, sanse den og ”lytte” til den, finde det sted, der lige rammer mig. Hvad vil du sige, Gud?

Efter ca. 20 min. samles vi igen, og jeg kan, hvis jeg har lyst, fortælle om min indgangsdør til teksten. Jeg lytter spændt, når de andre fortæller om deres tilgang. Ingens er mere rigtig end andres.

Efterfølgende åbnes for en samtale om teksten, og tiden kan næsten ikke slå til, når vi deler erfaringer og tanker om det at være menneske i glæde og sorg.

Aftenen slutter i kirkerummet med en salme, bøn og velsignelse.

I stilhed går vi hver til sit, fyldt af en dyb indre fred og ro. Jeg føler mig beriget, og jeg har fået nyt mod til at gå det næste lille skridt ad den livsvej, der nu er min.

Karin og Signe