Bier og blomster i æblehaven

Karsten Nielsen fortæller om det første år med bier i Simon Peters kirkes æblehave.

Bierne er flyttet

I anledning af, at kirken går i gang med at undersøge, om der skal bygges en lydafskærmning mod Vejlevej, er bistaderne blevet flyttet lidt længere mod syd. Det ser ud til, at de har det fint med den nye plads. De summer i hvert fald lystigt - og har allerede leveret ny kirkehonning :-)

Genlæs Karstens artikel: "Vil du være lykkelig?"

På opfordring fra menighedsrådet er der i foråret 2013 lavet en lille bigård i Æblehaven. Det er inspireret af arbejdet med Grøn Kirke.

Havebrug og det grønne har jo lidt med det store ord lykke at gøre. Det forstod de gamle kinesere, hvorfra ordsproget stammer:

Vil du være lykkelig en dag, så drik dig fuld.

Vil du være lykkelig en uge, så slagt en gris.

Vil du være lykkelig et år, så gift dig.

Vil du være lykkelig hele livet, så skaf dig en have - med bier.

Har man bare én gang lukket op for et bistade, kikket på det liv der udspilles her - og er blevet stukket, så hænger man på den! Er man ikke interesseret i "sådan noget galsindet kryb", skal man absolut holde sig langt fra et bistade, for kun på den måde kan man fastholde sine fordomme og undgå at blive fanget af en hobby der både er berigende og spændende, og en gang i mellem også giver lidt honning.

Jeg driver min biavl som grøn hobby. Derfor bruger jeg heller ikke pesticider, honningen bliver ikke opvarmet, og i det hele taget behandlet så skånsomt som muligt.

Mine bier har jeg placeret midt i Kolding, nu også i Æblehaven, hvor de er til stor gavn for områdets haveejere. Placeringen i byen er optimal med de mange frugttræer, frugtbuske og blomster i villahaverne, som giver en kraftig og smagfuld honning, samt mulighed for at høste honning der forbliver flydende i lang tid.

Dermed er der tale om en win-win-win situation. Biavl til glæde for biavleren, have-ejerne og naturen.

Mvh. Karsten Nielsen

Læs mere om biavl her:

"Dronning Dorotheas bivenner" kan du finde på Facebook.

Karstens honning

Danmarks Biavlerforening

Bistadet i Æblehaven

En bidronning i bistadet