Westens erobring og dens baggrund

Sogneeftermiddag tirsdag den 29. januar kl. 14.30-16.30 ved Ernst Møller-Nielsen, Kolding Westens erobring er fortællinger om de, der i 1803 og nogle årtier frem, vovede sig ind i det sidste grænseland på det nordamerikanske kontinent. Det var mountain men, pelsjægere, og pelshandlere. Siden var det jordbesiddere. Eftermiddagens Amerika-historiker supplerer med et sammenhængende billedmateriale. Læs mere her »

”Forsoning – Fortælling om en familie”

Foredrag 6. februar 2019 kl.18.30 ved Aydin Soei Sted: Munkevængets Skole, Dramalokale i blok AB (indskolingen). Foredraget er baseret på sociolog Aydin Soeis autentiske og biografiske roman ”Forsoning – Fortælling om en familie”. Undervejs inddrager forfatteren erfaringer fra et årtis arbejde med udsatte børn og unge. Aydin fortæller om flugten fra Iran til Danmark, opvæksten […] Læs mere her »

En eftermiddag i krimiernes univers

Sogneeftermiddag tirsdag den 22. januar kl. 14.30-16.30 ved tidligere lærer på Munkensdam Gymnasium Karin Fristed, Kolding Den engelske forfatter Dorothy Sayers (1893-1957) vil af mange være kendt og elsket for krimierne med Lord Peter Wimsey som begavet detektiv. Men at hun også havde et større teologisk forfatterskab er knap så kendt. Har man først bevæget […] Læs mere her »

Godt nytår!

Menighedsrådet ønsker alle et godt nytår! Det bliver dejligt at tage hul på endnu et år med mange aktiviteter i Simon Peters kirke og Simon Peters Hus i begge menighederne. Det er nu et år siden huset blev indviet – og det har summet med liv lige siden. Dejligt, at huset bliver brugt og dejligt […] Læs mere her »